Вашата оценка
КИТАЙ ОТ ДИНАСТИИТЕ ДО ДНЕС ... ПЕКИН - ШАНХАЙ - ХОНГ КОНГ И МАКАО 2025 - 06.04

КИТАЙ ОТ ДИНАСТИИТЕ ДО ДНЕС ... ПЕКИН - ШАНХАЙ - ХОНГ КОНГ И МАКАО 2025 - 06.04

13 дни / 10 нощувки

София - Истанбул - Пекин – Сиан - Шанхай - Хонг Конг – Макао* - Истанбул - София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
06.04.2025 4944.00 лв Резервирай

13 дни/ 10 нощувки

Програма

1 ден София-Пекин
Полет от София до Пекин в 21:10 с прекачване в Истанбул.
2 ден Пекин
Пристигане в Пекин я 15:35 ч. местно време. Посрещане на летището от партньорите ни. Трансфер до хотела и настаняване.
3 ден Пекин (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ще посетим Площад Тян Ан Мън, най-големия площад в света и център, в който се пресичат миналото с настоящето. В центъра на площада се издига Мавзолеят на Президента Мао, който гледа към Портата на Небесния мир, водеща към Забранения град. Ще разгледаме и Забранения град, който се състои от над 9000 зали, сред които 6-те най-важни постройки са Залата на Върховната хармония, където са се чествали официални церемонии, Дворецът на Съвършената хармония, който е служел за зала за празненства, Дворецът на Небесната чистота, Тронната зала, покоите на императриците, помещенията с наложниците, днес превърнати в музей, както и имперските градини. Обяд (не е включен в цената). Следобед ще разгледаме Небесния храм, даоистки храм от 15 век, от времето на император Юнг Ло, който е наредил и изграждането на Забранения град. Днес този символ на съвършената архитектурата от династията Мин е част от паметниците под егидата на ЮНЕСКО. След това ще дегустираме различни видове чай в традиционна чайна и ще научим повече за китайските традиции в пиенето на чай. Вечеря с Патица по пекински. Нощувка.
4 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Ще се отправим към едно от най-грандиозните съоръжения на древната цивилизация - Великата китайска стена в района на Джуйонггуан. Великата китайска стена, с дължина 6500 км, което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море, и е едно от новите 7 чудеса на света. Обяд. Следобед ще посетим една от 13 гробници на династията Мин – Чанглинг, най-голямата в некропола. Връщане в Пекин. Вечеря (не е включена в цената). Нощувка.
5 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Днес ще посетим зоологическа градина, за да видим отблизо животното-символ на Китай – пандата. След това ще разгледаме Летния дворец. Построен през 1750 г., този обширен комплекс се е използвал за лятна резиденция на китайските императори и зона за отдих. Обяд. След обяд ще се разходим из хутонгите на Пекин -тесни улички със стари сгради, част от културното наследство на китайската столица. Ще разгледаме друга от големите забележителности на Пекин – Барабанната кула, построена през 1272 г. по време на династията Юан и ще се насладим на шоу с барабани. Вечеря (не е включена в цената) Нощувка.
6 ден Пекин - Сиан (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиан. Сиан е един от най-старите градове в Китай, на над 3100 години и през над 1000 от тях е бил имперска столица, една Четирите велики древни столици на Китай. От Сиан тръгва Пътят на коприната, който превръща града в най-големия град в света за времето си. По този път в Сиан пристигат както будизмът, така и много търговци-мюсюлмани. Днес техните потомци живеят в един от най-големите мюсюлмански квартали, в който се намира най-голямата джамия в Китай. Обяд. Ще посетим една от най-важните и известни пагоди в Китай – Голямата пагода на дивата гъска, ще разгледаме крепостните стени и ще се разходим из улиците на мюсюлманския квартал. Вечеря (не е включена в цената) Настаняване в хотела. Нощувка.
7 ден Сиан - Шанхай (закуска, обяд)
Закуска. След закуска ще отпътуваме към мястото, където се намира най-известната забележителност на Китай - Теракотената армия - около 8000 воини в реален размер, около 500 коня заедно със сто колесници, които са били построени да пазят Първия император. През 1987 г. Теракотената армия е включена в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО като част от гробницата на император Цин Шъхуан. Целият комплекс е първият китайски обект, включен в този списък. Обяд. Късно следобед - трансфер на гарата за нощния пътнически влак в посока Шанхай. Пътуване в спални вагони (по 4 души). Нощувка във влака.
8 ден Шанхай (закуска, обяд)
Ранно пристигане в Шанхай. Посрещане от местния екскурзовод и трансфер до хотела за закуска. Туристическата обиколка на Шанхай. Ще разгледаме Храма на нефритения Буда. След това ще посетим Градината на Мандарина Ю - класическа китайска градина, и на пазара около нея. Обяд. След това ще се разходим из модния квартал Xintiandi. *Възможност за вечеря на телевизионната кула „Перлата на Ориента” - срещу доплащане. Строежът на Oriental Pearl Tower е завършен през 1995 г. и това е втората най-висока кула в Китай, заобиколена от мостовете Yangpu и Nanpu. Уникалната архитектура на тази телевизионна и радио кула – дракони близнаци, които си играят с перли, я прави едно от най-привлекателните места и символ на Шанхай. Нощувка.
9 ден Шанхай (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. След закуска се отправяме към Жужияо (Zhujiajiao) - древен воден град, известен в цялата страна, с история на повече от 1700 години. Покривайки площ от 47 квадратни километра, малкият воден град блести като ярка перла сред пейзажа на езерата и планините. Обяд. След това ще се разходим по Бунд – крайбрежната зона на река Хуангпу, откъдето се открива директна гледка към модерния бизнес център на Шанхай. След това ще си напазаруваме от най-известната улица в Шанхай – Нанджин. Вечеря. Нощувка.
10 ден Шанхай - Хонг Конг (закуска)
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Хонг Конг. Свободно време. Настаняване в хотела. Нощувка.
11 ден Хонг Конг - Макао* (закуска, обяд*)
Закуска. *По желание екскурзия до Макао (срещу допълнително заплащане) – ще разгледаме руините на Сейнт Пол, Ларго до Сенадо. Ще се потопим в атмосферата и ще си опитаме късмета в двете най-известни казина - Венецианецът и Галакси (с включен обяд). Нощувка.
12 ден Хонг Конг (закуска, обяд)
Закуска. Днес ще направим обзорна екскурзия на Хонг Конг, която включва връх Виктория (552 м) – най-високата точка на острова, рибарското селище Абърдийн, ще се разходим с традиционно корабче сампан. Обяд в местен ресторант. Ще посетим и едно от най-популярните места за пазаруване - Stanley Market Вечерта - трансфер до летището за полет до София в 22:30 ч. (с прекачване в Истанбул). Пристига в Истанбул в 5:15 ч.
13 ден Истанбул - София
Полет от Истанбул в 07:15 ч. Пристигане в 08:30 ч. в София

Ако имате нужда от смяна на гледната точка, на мащабите и на представите ви за живота въобще, Китай ви очаква. Страната ще ви даде от всичко по много – древна история, зашеметяващо настояще, високотехнологично бъдеще. Оставете се на древните пътища да ви водят из тайните на Поднебесната империя и ще ви се разкрие свят, за който не сте подозирали.

 
  Възрастен в стая с две легла Единичная стая Трети възрастен
Цени 4944 лв 5719 лв На запитване

Резервация
  • Депозит в размер на 2000 лева на човек при плащане по редовни цени;
  • Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане;
  • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Полетни детайли:
TK1030 06APR  SOFIST 2110 2240 
TK88 07APR  ISTPEK 01351535
TK71 17APR  HKGIST 2230 0515*
TK1027 18APR  ISTSOF 0715 0830 

Информация: 
  • Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. 
  • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата. 
  • Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване. 
Примерни хотели по програмата:
  • Шанхай, Metropolo Jinjiang Hotel 4* или подобен
  • Пекин, Guantong Jianhui Hotel 4* или подобен
  • Сиан, Grand Dynasty Cultral Hotel  4* или подобен
  • Хонг Конг, Regal Oriental Hotel 4* или подобе
Срокове за анулации и неустойки:
  • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
  • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
  • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
  • под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет.

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Истанбул - Пекин – Хонг Конг – Истанбул – София с чекиран багаж на човек до 23 кг
  • 1 вътрешен полет Шанхай – Хонг Конг с чекиран багаж до 20 кг.
  • Летищни такси за вътрешни и международни полети
  • 1 трансфер с нощен влак в спален вагон Сиан-Шанхай (по 4 души в купе)
  • 1 трансфер с китайски високоскоростен влак Пекин-Сиан
  • Транспорт с комфортен автобус за посещенията и екскурзиите
  • 10 нощувки / 9 в хотели по програмата и 1 във влака
  • 10 закуски; 7 обяда; 2 вечери
  • Туристическа програма в Пекин
  • Туристическа програма в Сиан
  • Туристическа програма в Шанхай
  • Туристическа програма в Хонг Конг
  • Входни такси на обектите по програмата
  • Местни лицензирани екскурзоводи на английски език
  • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване
  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро, ЗАД „Евроинс“.

Цената не включва:

  • Такса обработка на документи за виза – 80 лв.
  • Виза за Китай – 120 лева
  • Екскурзия до Макао – 338 лв.
  • Вечеря на кулата Перлата на Ориента в Шанхай– 198 лв.
  • Такса обслужване за местните екскурзоводи – 50 долара - заплащат се задължително на място на водача от агенцията
  • Доплащане за самостоятелно купе в спалния вагон – при запитване
  • Всички обеди и вечери, непосочени в програмата
  • Посещение на обекти, непосочени в програмата
  • Застраховка „ Отмяна от пътуване”
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – 30 лева
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa