Вашата оценка
КРУИЗ В АЗИЯ - ТАЙВАН, ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ - 27.02 - 15.03.2025

КРУИЗ В АЗИЯ - ТАЙВАН, ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ - 27.02 - 15.03.2025

17 дни / 15 нощувки

София – Тайпе -Наха /Окинава/ - Киото - Осака – Фуджи -Токио -Сасебо /Нагасаки/ - Чеджу-Сеул/Инчеон/ - Сувон-Йонгин - Сеул- София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
27.02.2025 6750.00 лв Резервирай

17 дни/15 нощувки

Програма

1 ден 27.02.2025, София - Истанбул
Събиране на групата на летище София, Терминал 2, за полет от България за Тайван през Истанбул.
2 ден 28.02.2025, Истанбул - Тайпе
Пристигане в Истанбул. След кратък престой връзка за полет до Тайван. Пристигане в Тайпе, столицата на Тайван. Добре дошли! Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания. Тайван, или както е известен сред местното население Република Китай, е неописуема комбинация от всичко, за което може да си мечтае един турист - изящество, култура, неподражаем начин на живот, високотехнологично развитие, традиционни обичаи и религиозното разнообразие… Всичко това е завладяваща смесица, която го прави красиво и завладяващо и място за посещение. Тук ще бъдете посрещнати топло, без значение от коя част на света пристигате. Независимо от вашата възраст и интереси, това е място, където има какво да преживеете. Четирите сезона на Тайван предлагат уникални изживявания и можете да сте сигурни, че ще имате едно незабравимо пътуване до този прекрасен остров! Тайпе е икономическият, политически и културен център на Тайван. От най-високата сграда в света (от 2004 до 2010 г.) до най-голямата колекция от китайско изкуство, Тайпе е град на контрасти - смесица от модернизъм и традиционна култура, допълнени от доза емоция, енергия и приятелско отношение. Където и да се озовете, ще усетите пулса на столицата на Тайван- наситените с благовония храмове от различни династии, се смесват в синхрон с неоновите светлини на съвременната епоха. Да не забравяме и традиционната кухня – от гурме ресторанти от световна класа до малките семейни ресторантчета и кантини за улична храна – това е място, където всеки един почитател на добрата храна ще открие нещо ново. Контрастите в Тайпе се проявяват най-изразително в симбиозата между модерната градска среда и традиционната местна култура. Въпреки своето многомилионно население, в Тайпе ще откриете и зелени оазиси на спокойствието, където може да се отпуснете и отдадете на почивка, извън суматохата на големия град. Независимо дали сте тук на път за друга дестинация или планирате по-дълъг престой, Тайпе е скритото съкровище на Азия, където ще копнеете да се върнете отново и отново. Нощувка
3 ден 01.03.2025, Тайпе, Тайван
Закуска в хотела. Открийте сърцето на Азия в невероятната столица на Тайван - Тайпе! От хотела ще започне нашето вълнуващо пътешествие по най-значимите забележителност на града. Ще минем покрай Президентския дворец. Оттам ще се отправим към мемориала на Чан Кайшъ – бившия президент на Република Китай и водач на движението за независимост от КНР. След това ще продължим към храма Лунгшан – будистки храм, където статуите на Буда съжителстват с изображения на други божества. Храмът е построен през 1740 г., по време на династията Цин. Възстановяван и реставриран е многократно поради щетите и вредите, които са нанесли природните бедствия и хората. Ще посетим и известният търговки район Шимендинг. Името „Шимен“ идва от времето на японското колониално владичество. Тук през 1896 г. е открит и първият театър на острова - Tokyo Pavilion. В последствие се появяват множество театри и първите киносалони. От 1922 г. районът официално се нарича Шимен. Днес той е най-известната дестинация за развлечения в Тайпе. Ще направим кратка почивка за обяд в някой от многобройните ресторантчета в района (обядът не е включен в цената и се заплаща допълнително на място). Следва посещение на Националния дворец – тук се съхранява най-голямата колекция в света от безценни съкровища на китайското изкуство, която обхваща почти 5000-годишната история на Китай. Повечето от над 600 000 предмета на изкуството в музея са били част от императорските колекции, която датират още от ранната династия Сун. От Националния дворец продължаваме към небостъргача Тайпе 101. Разположен в най-скъпия и изискан район на Тайпе, TAIPEI 101 е най-големият инженерен проект в бизнес историята на Тайван.. Наречен е така, тъй като има 101 етажа над земята. Това е първият небостъргач в света, който надминава 500 м., като от 2004 до 2010 г. е и най-високата сграда в света ( от 2010 е задмината от Бурж Халифа в Дубай). На 89-тия етаж се намира площадката за наблюдение. По желание, ще може да се изкачим до нея за спиращи дъха гледки и фото пауза. Небостъргачът е известен с най-бързите си асансьори – от 1-ви до 89-ти етаж достигат само за 37 сек. Цена за изкачване до наблюдателната площадка – 30 USD на човек (подлежи на препотвърждение)!!! Продължаваме към старата част на града с традиционния нощен пазар Раохе. Тук ще имаме свободно време за вечеря, като ще можете да изберете между многобройните щандове, които предлагат многобройни местни деликатеси – истински кулинарен фестивал! Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден 02.03.2025, Тайпе - отплаване
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до круизното пристанище, откъдето в 17:00 местно време ще отплаваме. Начало на нашия незабравим круиз.
5 ден 03.03.2025, Наха /Окинава/, Япония
Пристигане в Окинава. Престой в Окинава от 12:30 часа до 20:00. часа Добре дошли в Япония! Разположена в Тихия океан, Япония е архипелаг от острови, който се състои от 47 префектури. Разделен е на 4 основни острова Хоншу, Хокайдо на север, Шикоку на запад и Кюшу на юг. Остров Окинава се намира на южната част на архипелага. Япония е общоприетото название на държавата. Местните наричат своята страна Нихон или Нипон. И двете наименования означават „откъдето идва слънцето“, ето защо Япония е известна като „Страната на изгряващото слънце“. Всъщност асоциирането на страната с изгрева на слънцето води своето начало от 7 в., когато императора (по това време императрица) изпраща официално писмо до китайския император, което гласи: „Синът на Небесата, от Страната на изгряващото слънце, изпраща това писмо до Сина на Небесата от Земята, където Слънцето залязва, и му пожелава благополучие“. Столицата на Япония Токио се намира на главния остров Хоншу, в региона Канто. Всяка префектура е известна със своята уникална култура, начин на живот, регионални ястия и местни фестивали. Островите Окинава не могат да се опишат – разнообразни и изобилни. Aрхипелагът обхваща ок. 160 острова. Някои от тях са обитаеми, други са напълно девствени и без следа от човешко влияние. Тук има по нещо за всеки – културно наследство, морски приключения и скрити туристически кътчета. Главният остров Окинава е популярна отправна точка за туристи, които искат да изследват тази субтропична част на Япония. Наха е най-големият град в Окинава, където живеят около 21 процента от жителите на основния остров. Комодор Матю Пери акостира в пристанище Наха през 1852 г. преди историческото си пристигане в Едо (сега Токио) през следващата година, когато Япония се отвори към света след векове на изолация. Наха става столица през 1879 г. и по-късно поглъща старата столица Шури. Пристанището на Наха е търгувало с Корея и континентална Япония поне от 11 век.Островите стават част от Япония едва през 1879 г. След Втората световна война те са окупирани от Съединените щати и са върнати на Япония едва през 1972 г.Очакват ви автентични и запомнящи се преживявания. Тъй като пристанището на Наха е плитко и няма възможност кораба ни да е на док, ще бъдем превозени до сушата с по-малки корабчета /тендери/. Ще имаме възможност и за допълнителни екскурзии от портфолиото на круизната компания – очаквайте ги скоро! Популярна екскурзия е Акцентите на Наха с посещение на замъка Шури - дворец на Кралство Рюкю от 15-ти век до преминаването му под японско управление през 19-ти век, кралските градини Шикинаен, както и улица Улица Кокусайдори - главна търговска и развлекателна улица на Наха.
6 ден 04.03.2025, плаване
Ден в открито море. Отпуснете се на палубите на кораба и се потопете в атмосферата на приятно и пълноценно изживяване. Norwegian Spirit предлага много и разнообразни активности, при което няма да скучаете в открито море.
7 ден 05.03.2025, Киото, Япония
Пристигане в Киото. Престой в Киото от 07:00 часа до 23:59 часа Киото е бил столица на Япония и резиденция на императора от 794 г. до 1868 г. Градът е един от десетте най-големи града в страната с население над 1,5 милиона жители. В града се комбинират успешно, в пълен синхрон древната култура и съвременните течения на модернизма. През вековете Киото е бил унищожаван от много войни и пожари, но въпреки тези многобройни предизвикателства е оцелял и до днес, за да запази изключителната си историческа стойност. По време на Втората Световна Война, поради своето историческо значение, градът е пощаден и е изключен от списъка с възможни мишени за атомен удар и потенциална цел за унищожение. В днешно време, посетителите могат да се насладят на многобройни храмове, светилища и други безценни исторически артефакти, които са оцелели до наши дни. Ще имаме възможност и за допълнителни екскурзии от портфолиото на круизната компания – очаквайте ги скоро! Популярна екскурзия е Традициите и културата на Киото с посещение на великолепния Кинкакуджи (Златен павилион), световноизвестният и най-фотографиран храм и градина в Киото; замъка Ниджо , една от най-големите исторически сгради в света, вписан като обект на световното наследство на ЮНЕСКО; храмът Санджусангендо, известен със своите 1001 статуи от 12-ти век на будисткото божество Канон, богинята на милосърдието – всичко това обогатява познанията ни за Стара Япония.
8 ден 06.03.2025, Осака Япония
Пристигане в Осака. Престой в Осака от 07:00 часа до 16:00 часа Осака е вторият по големина мегаполис в Япония след Токио. Градът е икономически център на региона Кансай в продължение на векове. В миналото е бил известен като Нанива. Преди периода Нара, когато столицата се е премествала при управлението на всеки нов император, Нанива става известна като първата столица на Япония. През 16-ти век Тойотоми Хидейоши – смятан за вторият обединител на Япония, избрал Осака за място за своя замък и градът се е превърнал в политически център на държавата. В последствие Токугава Йеясу – първи шогун на Токугава, след смъртта на Хидейоши прекъсва династичната линия и мести столицата в далечно Едо (Токио). Смятан за един от най-космополитните градове в Япония, спокойната атмосфера на Осака, съчетана с оживения нощен живот и прочутата култура на хранене, го правят задължително място за посещение. От сергии, продаващи известни ястия от уличната храна, до елегантни ресторанти със звезда Мишлен, любителите на храната ще се насладят на изобилието от уникална и вкусна кухня. Вековни светилища и храмове осигуряват острови на спокойствие сред оживения градски пейзаж. Ще имаме възможност и за допълнителни екскурзии от портфолиото на круизната компания – очаквайте ги скоро! Популярна екскурзия e Куртурни акценти на Осака с посещение на замъка Осака, построен за първи път през 1583 г. и известен като символ на града, Храма Шитенноджи, един от най-старите будистки храмове в Япония с прекрасна градина, квартал Намба, център за пазаруване, заведения за хранене и развлечения.
9 ден 07.03.2025, планината Фуджи /Шимизу/, Япония
Пристигане във Фуджи. Престой във Фуджи от 09:00 часа до 18:00 часа. Със своите 3776 м.н.в., планината Фуджи е най-високият връх в Япония. Образуван е от множество изригвания на вулкан, като първите са били преди повече от 100 000 г. Последното регистрирано изригване е през 1707 г. и геолозите все още считат вулкана за активен. През вековете японците са изградили духовна връзка с планината. Легендата разказва, че популярният аскет Хасегава Какугио (1541–1646) е изкачвал планината над 100 пъти. Неговата философия води до формирането на Фуджи-ко, група от поклонници на планината Фуджи, които споделя общи възгледи, в духа на своя учител. Сектата изгражда множество светилища и скални паметници, за да засвидетелства своята отдаденост към култа, която прераства във фанатизъм. В крайна сметка шогуните от шогуната Токугава забраняват култа и сектата, но въпреки това в Япония все още се пази дългогодишната традиция за поклонение на планината, което е доказателство, че тя остава почитана и уважавана като място с духовно значение. В сянката на планината Фуджи Шимизу е едно от най-красивите пристанища в Япония. Разходете се из боровите горички на Михо, дом на 650-годишен японски черен бор, или се насладете на невероятна гледка към планината Фуджи от тучния, залесен хълм Нихондайра. Насладете се на морските пейзажи в залива или научете за различните изкушения в първия музей на сушито в Япония, надникнете във феодалния живот през 200 г. пр.н.е. в археологическия обект Торо. Ще имаме възможност и за допълнителни екскурзии от портфолиото на круизната компания – очаквайте ги скоро! Тук има изключително много възможности от близко опознаване на почитаната планина до истински гурме празник на рибния пазар и дегустация на саке, направено с вода от планината Фуджи. Ако сте любител на изкуството и културата може да посетите музей на изкуствата и да се насладите на ритуална чайна церемония, докато се любувате на една от най-зрелищните гледки към свещената планина.
10 ден 08.03.2025, Токио /Йокохама/, Япония
Пристигане в Йокохама. Престой от 07:00 часа на 08.03. до 16:00 часа на 09.03.2025. Някога сънливо рибарско селище, Йокохама сега е едно от най-големите пристанища на Япония и врата към столицата Токио. Древните традиции и исторически места се смесват с модерната култура, създавайки град, който не прилича на никой друг. Йокохама започва да става широко известно на собствената си страна и света, когато пристанището му отваря врати за първи път през 1859 г. Оттогава градът заема своята бизнес функция като модерен търговски център, осъществяващ износ на японска коприна и чай. Голямото земетресение в Канто на 1 септември 1923 г. напълно опустоши Йокохама. Първоначалното му състояние обаче е почти възстановено около 1929 г. с усилията на гражданите. След 1931 г. Йокохама започна да се превръща в химически и промишлен град, в резултат на рекултивацията на бреговата линия, която в крайна сметка беше развита в индустриалната зона Кейхин. Бомбардировка удари Йокохама на 29 май 1945 г., точно преди края на Втората световна война, изгаряйки 42% от града. Поради реквизирането на 90% от пристанищните съоръжения и 27% от града от съюзническите сили след войната, реконструкцията и приспособяването на Йокохама изостава значително в сравнение с други градове. Когато години след войната Япония навлезе в епохата на висок икономически растеж, Йокохама започна да напредва в развитието си и да се радва на бърз растеж на населението. Токио е столицата на Япония и най-населеният метрополис в света с население повече от 37 млн. жители. Преди 1868 г. Токио е бил известен с името Едо. В началото възниква като малко рибарско селище, като в последствие е укрепен. Едо се превръща в политически център на Япония през 1603 г., когато шогунът Токугава Йеясу установява своето феодално правителство там. Няколко десетилетия по-късно Едо се превърнал в един от най-големите градове в света. С реставрацията на Мейджи („Просветено правило“) от 1868 г. императорът и столицата се преместват от Киото в Едо, който е преименуван на Токио („Източна столица“). Това е периодът, когато императорът си възвръща властта от шогуната Токугава и приема името Мейджи. Осъществяват се важни политически и обществени промени, които водят до установяването на конституционна монархия през втората половина на 19 в. Големи части от Токио са унищожени при Голямото земетресение в Канто от 1923 г. и въздушните нападения от 1945 г. Ще имаме възможност и за допълнителни екскурзии от портфолиото на круизната компания – очаквайте ги скоро! Ще имате възможност да посетите най-емблематичните места в Токио и Йокохама - светилището Мейджи, построено през 1920 г., за прослава на император Мейджи – първият император на съвременна Япония, Имперския дворец Плаза – дом на японското императорско семейство, разположен в парковата зона на замъка Едо, храма Асакуса Сенсоджи – един от най-колоритните будистки храмове в Япония.Може да се отдадете на шопинг по улица Накамисе или да посетите храма Котокуин в Камакура, за да видите Великия Буда Дайбуцу. Или пък през Моста на дъгата да се отбиете в Одайба, квартал, разположен на изкуствен остров в Токийския залив,в който се намират много интересни места за забавление, включително търговски центрове, ресторанти, музеи и развлекателни съоръжения. Изборът е голям.
11 ден 09.03.2025, Токио /Йокохама/, Япония
Отплаване от Токио в 16:00 часа. До отплаване ще имаме отново възможност и за допълнителна екскурзия от портфолиото на круизната компания – очаквайте ги скоро!
12 ден 10.03.2025, плаване
Ден в открито море. През този ден ще може да се насладите на удобствата на кораба и да хапнете вкусна храна, авторски ястия на готвачите, внимателно подбрани за гостите.
13 ден 11.03.2025, Сасебо /Нагасаки/, Япония
Пристагне в Сасебо. Престой от 07:00 часа до 17:00 часа Сасебо е голямо военноморско пристанище от края на 19 век - първо с японския императорски флот, а днес като база на американския флот, израстнало от малко рибарско селце. Не пропускайте изумрудените острови Кижуку, красива гледка, разположена на фона на тъмносините води на залива. Може да разгледате зоологическата и тропическа ботаническа градина на Сасебо, включваща 80 животински и 1200 растителни вида, всички с невероятна гледка към островите Кижуку. А ако искате да се почувствате холандци, отидете до Huis Ten Bosch, пресъздадено холандско село от 17-ти век, пълно с цветни полета с лалета. За нещо по-автентично японско се отправете към квартал Yorozu-cho, за да посетите пазар, пълен с пресни продукти и морски дарове, както и ръчно изработени дрехи и керамика.Може да се насочите и към Охаши Канон и храма посветен на Канон, богинята на милостта и състраданието и да посетите традиционната къща за гости в японски стил, построена през 19 век, както и 300- годишната пивоварна за саке наблизо, за да се възнаградите с чаша вкусно саке. Ще имаме възможност и за допълнителни екскурзии от портфолиото на круизната компания – очаквайте ги скоро!
14 ден 12.03.2025, Чеджу, Южна Корея
Пристигане на о-в Чеджу. Престой в Чеджу от 07:00 часа до 15:00 часа Добре дошли в Корея! Корейският полуостров се намира в центъра на Североизточна Азия граничи с Китай, Русия и Япония. Полуостровът е дълъг 1000 км и широк средно 300 км, а общата му площ е 222 000 км2. Разделен е на 2 държави от военна демаркационна линия – КНДР (Северна Корея) и Република Корея (Южна Корея). Общата площ на Южна Корея (под военната демаркационна линия) е около 100 364 km2, а населението е близо 52 млн. Страната е известна като „Страната на утринното спокойствие“, което води началото си от името на една от първите столица – Асадал в кралството Гочосон. „Аса“ в превод означава утрин, а „дал“ – планинска свежест, откъдето европейците приемат това определение. Разположен югозападно от Корейския полуостров, остров Чеджу е най-големият остров на Южна Коря. Той е едно от най-предпочитаните места за почивка в Корея, благодарение на уникалния си микро климат и красива природа. Тунелите от вулканична лава, които съставляват близо 10% от площта на острова, са обявени от ЮНЕСКО за световно природно наследство. По желание и срещу допълнително заплащане -брегова екскурзия до Чеджу. Нашето пътуване ще започне рано сутринта, като от круизния терминал ще се отправим към връх Seongsan Ilchulbong, което в превод означава „Върхът на изгрева“. Върхът се издига на 180 метра над морското равнище. Структурата се е образувала в резултат на подводно вулканично изригване преди около 5000 години.Въпреки че хората са се занимавали със земеделие в кратера, сега той е естествено местообитание за над 200 вида растителност, като сребърна трева и гигантска ангелика, както и за различни диви животни. В популярната култура тук е заснета сцена от филма „Бейзболният отбор на Лий Чанг-хо“ (режисиран от Лий Чанг-хо). Seongsan Ilchulbong отдавна се смята за една от най-красивите дестинации в Корея. Той привлича милиони посетители годишно, много от които се изкачват до върха за спираща дъха панорамна гледка към океана, остров Удо, планината Халасан и вулканичния пейзаж на изток. Seongsan Ilchulbong е защитена зона, която е обявена за природен резерват на 19 юли 2000 г. Впоследствие, поради изключителната си геоложка стойност от 2 юли 2007 г. е добавен към списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. В днешно време е известена и като Глобален геопарк, поради множеството запазени тунели в лавата. Екскурзията ни продължава към фолклорното село Сеонджяу (Seongeup folk village). В цялото село е запазен местния бит на хората, които са населявали Чеджу от стотици години. Днес, обектът е един от най-важните обекти на фолклорното и културно наследство в Корея. Въпреки че се счита за фолклорнен резерват, местните все още живеят в него и до днес. Жителите на селото влизат в ролята на доброволци-гидове, за да разкажат за традиционния начин на живот, както и да дадат интересна информация на посетителите. Ще станете свидетели на традиционни фолклорни песни, игри, местна храна и занаяти. Връщане на кораба. Екскурзията се осъществява при мин. 12 участника. Цена на човек – 110 евро.
15 ден 13.03.2025, Сеул, Южна Корея
Пристигане в Сеул. Освобождаване на кораба. Посрещане от фирмата партньор. Днес денят ни ще започне с една вълнуваща обиколка на Сеул – столицата на Южна Корея. Сеул се намира в западната централна част на Корейския полуостров. През града минава река Хан и е заобиколен от живописни планини, което го прави една от най-красивите столици в света. В миналото градът е бил известен под много и различни имена - Wiryeseong, Hansan, Hanseong, Hanyang, Yangju, Namgyeong and Gyeongseong, като е бил и столица на древните кралства Бякче и Чосон. Днес, той е културен, образователен, политически и икономически център на Република Корея. Обиколката ни ще започне с традиционното Букчон Ханок. Селото води началото си преди повече от 500 г., но и днес е населено и обитавано от местни жители. Запазвайки традициите, това е автентично място, където се съхраняват традиционните култура, местна кухня, занаяти, живопис и винарство. За обяд имаме едно кулинарно изживяване – ще се насладим на най-известното корейско ястие Бибимбап. (изговаря се Пибимпап) Буквално преведено името означава „мешан ориз“или „мешана храна“.Ястието се състои от смес на ориз и зеленчуци и месо върху тях. След вкусния обяд ще се отправим към двореца Кьонбоккун (Gyeongbokgung). Преди да влезем в него ще се отбием до магазина за наемане на ханбок – традиционните корейски облекла, които са задължителни при посещението на такива места. Дворецът води началото си от 1392 г. и е представителна резиденция от първия до последния крал на династията Чосон. Това е един от петте кралски дворци, които са запазени на територията на Сеул. Ще се почувствате като истински благородници, облечени в традиционните носии и разхождайки се в градините и залите на двореца. След това ще посетим прочутия пазар Квангчанг. Пазарът е един от най-старите в Сеул и предлага огромно разнообразие от традиционни местни храни и деликатеси. Ще имате възможност да се потопите в кулинарното разнообразие на корейската кухня. Оттам ще се отправим към телевизионната кула на Сеул. Ще се качим на кабинковия лифт, за да стигнем до основата на кулата. Кулата е един от символите на града и оттук се открива спираща дъха панорама над целия град. На оградата на наблюдателната площадка ще откриете и безброй катинари, които влюбените двойки заключват, за да бъдат неразделни. Отправяме се към хотела. Настаняване. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания.Нощувка.
16 ден 14.03.2025, Сеул, Южна Корея
Закуска. Днес ще продължи нашата „изследователска експедиция“ в Сеул и неговите околности. Ще се отправим на юг от столицата до град Сувон. Символът на Сувон и началната точка на екскурзията ни е крепостта Хвасеонг. Завършена през 18 век, тя показва най-доброто от азиатската крепостна архитектура. Построена е от крал Чеонгчо от династията Чосон като резиденция за неговия баща. По тази причина местните го наричат „Градът на синовната почит“.Масивните крепостни стени са гарантирали, че мястото е недостъпно за враговете и кралското семейство е защитено. В последствие се изгражда двореца в самата крепост, който е служил за временна резиденция на краля. Съвременен Сувон играе важна икономическа роля, тъй като е седалище на Samsung Electronics , най-голямата и най-печеливша компания в Южна Корея. След това ще се отправим към едно от най-известните архитектурни селища в района на Сеул – Корейско фолклорно село, построено в град Йонгин. За първи път е открито на 3 октомври 1974 г.Корейското фолклорно селище е популярна туристическа дестинация както за корейци, така и за чужденци, разположено близо до най-големия увеселителен парк в Южна Корея, Евърленд.Реални къщи от цялата страна били преместени и възстановени, за да се създаде реплика на село от късния период на Чосон. В селото се провеждат събития като празнуване на сезонни промени и традиционни представления. В комплекса ще може да разгледаме както традиционна селска къща, така и къща на местен аристократ. Ще имаме възможност да присъстваме на традиционното представление в центъра на селото. В отминали времена корейците са се възстановявали и са почивали от тежката работа на полето с представления на местната фермерска фолклорна група. Ще станем свидетели на традиционните песни и инструментални изпълнения, които са се запазили до наши дни. Денят ни ще завърши в известния район Мюнгдонг – една от най-популярните и оживени шопинг дестинации. Ще имаме време за последни покупки и сувенири, които ще ни напомнят за това незабравимо пътешествие. Връщане в хотела. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания. Нощувка.
17 ден 15.03.2025, Сеул – отпътуване.
Рано сутринта трансфер до летището за полет до Истанбул. Пристигане в Истанбул. След кратък престой, полет до София. Добре дошли у дома!

ЦЕНИ по ранни записвания до 31.07.2024:
Вид каюта Тип Описание Цена
Вътрешна каюта IB Размери -около 13,10 – 25,64 кв.м
Максимален брой – 4 пасажера, палуби 4,5,6,8,9,10,11
7000 лв  6750 лв
Каюта с прозорец OB Размери - около  14,77 кв.м
Максимален брой – 4 пасажера, палуби 5,6, 8 и 9.
7440 лв  7190 лв
Каюта с Балкон BB Размери – 18,86 – 28,15 кв.м.
Максимален брой – 3 пасажера, палуби 9,10 и 11.
8800 лв  8550 лв

Цените са на човек, настанен в двойна каюта. За 3-ти и 4-ти възрастен и цени за деца – на запитване.
Цена за единично настаняване – на запитване.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ
TK1030 27FEB SOFIST 21:35 00:05+1
TK24 28FEB ISTTPE 02:00 17:35
TK21 15MAR ICNIST 10:35 16:35
TK1029 15MAR ISTSOF 20:30 20:45
 
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА
Тайпе, Тайван - City Suites Nanxi / Hu House / Riverview 4* или подеобен
Сеул, Южна Корея - Amid Hotel 4* или подобен
Круизен кораб - Norwegian Spirit
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
  • Депозит 1: 2000 лева при резервация
  • Депозит 2: доплащане до 50 % на пакета до 15.11.2024;
  • Доплащане до пълна сума до 65 дни пред датата на отпътуване с предоставени пълни данни на пътуващите;
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • По този круиз е задължително да се пътува с валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на планирано връщане. Пътуващите са отговорни за това да гарантират, че те отговарят на всички изисквания за паспорт и виза, за всяка съответна страна, която ще се посети по време на круиза и за пътуванията от и до съответното пристанището за качване или слизане. По време на повечето круизи, персоналът на кораба ще трябва да задържи Вашите паспорти. Затова Вие ще трябва да носите с Вас постоянно втори документ със снимка или фотокопие на паспорта. На пътуващите не се възстановяват никакви суми ако им бъде отказано влизане в чужда територия или качването на борда е отказано поради липса на документи.
  • За деца под 18 години – пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация /оргинал и 1 копие/, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето.
 
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
  • До 14.11.2024 – 2000 лв. такса за анулация;
  • От 15.11 до 20.12.2024 - такса за анулация в размер на 50% от пакетната цена;
  • След 21.12.2024 - такса за анулация в размер на 100% от пакетната цена;
 
ДРУГИ УСЛОВИЯ:
  • Минимален брой туристи: 17 пълноплащащи с водач от България.
  • Срок за уведомление на несъбран минимален брой: 60 дни преди датата на отпътуване
 
Допълнителни брегови екскурзии:
  • Очаквайте скоро предложенията на круизната компания.
 
КОРАБ НА КРУИЗА:
Norwegian Spirit Корабът е конструиран от Майер Верфт в Германия. През 2004 г. Става част от семейството на NCL и преименувана на Norwegian Spirit. През януари 2020 г. корабът е изцяло обновен в Марсилия, Франция. Той получи шест нови ресторанта, седем нови бара и салона, подобрени обществени зони, нови и модернизирани каюти и нова маркировка на корпуса. Взаимствани бяха всички иновации от най-новите кораби на компания като ремонта е за над 100 милиона долара.
Брой пътници: 1972
Брой каюти: 1018
Брой екипаж: 904
Дължина: 267,92 метра
Ширина: 32 метра
Брой палуби: 14
Скорост: 24 възела (44 км/ч)
Година на реновация: 2020
Предлага 1018 каюти, от които 385 вътрешни, 233 с прозорец, 382 с балкон и 18 апартамента
 
Основни видове каюти:
Вътрешна каюта /IB/ -Размери -около 13,10 – 25,64 кв.м.- разположени в предната и средна част на кораба, разполагат с 2 единични легла, които могат да се съединят в спалня. Има възможност за 2 и 4 човек на допълнителни легла, падащи от тавана. Максимален брой – 4 пасажера, палуби 4,5,6,8,9,10,11
Каюта с прозорец /ОB/ - Размери - около  14,77 кв.м. – разположени в предната, средната и задната част на кораба. Разполагат с 2 единични легла, които могат да се съединят в спалня. Има възможност за 2 и 4 човек на допълнителни легла, падащи от тавана. Панорамен прозорец, който не се отваря. Максимален брой – 3 пасажера, палуби 5,6,8 и 9.
Каюта с балкон /ВB/ - Размери – 18,86 – 28,15 кв.м. - – разположени в предната, средната и задната част на кораба. Разполагат с 2 единични легла, които могат да се съединят на спалня и разтегателен диван, кът за сядане, стъклени врати и балкон. Размер на балкона – 3,44 – 5 кв.м. Максимален брой – 3 пасажера, палуби 9,10 и 11.
За всички останали каюти, които са на запитване по тази оферта, може да получите информация в сайта на круизната компания.
 
Изхранване
Корабът предлага голямо разнообразие от ресторанти и барове, напълно обновени. Някои от тях са включени в цената, а други се заплащат отделно.  Част от ресторантите предлагат морски, месни и вегетариански специалитети.
Включени в цената:
 - Silk Asian Restaurant - Азиатски ресторант, който предлага прясно приготвено суши, нудели и ястия с ориз.
 - The Local Bar & Grill - Класически пъб с добре познати ястия и разнообразие от бира.
 - Bier Garten - Интернационална селекция от бира и баварски ястия.
 - Garden Cafe - Бюфет ресторант, който сервира закуска, обяд и вечеря.
 - Taste Restaurant - Предлага разнообразна кухня и меню, което се променя всеки ден.
 - The Great Outdoors - Открит бар, предлагаш бургери, хот дог и други.
 - Windows - Предлага три - степенно меню в невероятна атмосфера с панорамни прозорци.
С допълнително заплащане:
 - Room Service - На разположение 24 часа в денонощието. Възможна е допълнителна такса от $ 9,95 на човек.
 - Суши бар. Цени по меню.
 - Onda by Scarpetta - Италиански ресторант с традиционни италиански ястия и вино. Цени по меню.
 - Atrium Cafe - Предлага продукти на Starbucks, кафе напитки и десерти. Цени по меню.
 - Cagney`s Steakhouse - Стек ресторант, който предлага сертифицарно говеждо месо. Цени по меню.
 - Le Bistro - Френски ресторант. Цени по меню.
 - Teppanyaki - Автентичен апонски ресторант с готвене на живо пред клиентите. Заплаща се такса от $ 39 на човек, срещу която всеки решава какво и колко да консумира.
Барове и салони: Humidor Cigar Lounge, Atrium Cafe, Bier Garten, Bliss Lounge,  Henry`s Pub, Magnum`s, Champagne & Wine Bar, Spice H2O, Spinnaker Lounge, TheLocal Bar & Grill, Waves Pool Bar
Забавление
Blazing Boots - продуцентско шоу съчетава впечатляващи музикални видеоклипове, горещи вокали и иновативна хореография във вечер, която е отчасти рок концерт и изцяло забавление. От раздиращи сърцата кънтри балади до хитове с изгарящо темпо. Безплатно.
Deal or No Deal - вълнуващо шоу, в което състезателите играят и раздават пари в едно енергично състезание на нерви и интуиция. Картите за игра ще бъдат налични за закупуване на борда..
Elements - хипнотизираща магия през визуалния празник на летенето до вълнуваща музика и танци, това ослепително шоу ще се наслаждава на четирите елемента Земя, Въздух, Вода и Огън.Безплатно
Социален комедиен нощен клуб - Това е ново място на борда и предлага стендъп комедия, караоке и DJ късно вечер.Безплатно.
Релакс
Басейни и горещи вани:един голям открит басейн, заобиколен от шезлонги и открити пространства за слънчеви бани на палуба 12. Тук ще намерите и четири сенчести джакузи. На палуба 10 задният басейн е зона само за възрастни, наречена H20, която има прекрасни гледки към задната част на кораба.
Слънчеви палуби - По-голямата част от пространството на слънчевата палуба може да се намери на палуба 12 около басейна и в задната част на кораба в зоната Spice H20.
Пулс фитнес център – Фитнесът на палуба 12 е голям, особено за сравнително малък кораб, с бягащи пътеки и велосипеди, които са обърнати към прозорците от пода до тавана, така че можете да гледате океана, докато тренирате.Има платени курсове по йога, пилатес и други.
Мандара Спа с отделни съблекални, зони за релакс, парни бани и сауни за мъже и жени. Докато мъжете разполагат с уютна вътрешна зона като стая за релакс, жените получават по-просторно пространство с големи прозорци. СПА процедурите включват класически масажи, масажи с горещи камъни и тонизиращо обвиване на тялото.
Активности на кораба
Театър Stardust - с 807 места (Палуби 7 и 8) - цветни, оживени представления, изпълнявани от певци и танцьори на кораба и придружени от оркестър на живо, включително Elements, музикално и магическо шоу, базирано на четирите елемента и Blazing Boots, почит към кънтри музиката.
Spirit Casino - на палуба 7.Разполага със слот машини и рулетка, блек джек, зарове, и маси за карибски стад покер. Пушенето е разрешено в казиното.
Салон Spinnaker: Високо на палуба 12, предлага зашеметяваща гледка от прозорци от пода до тавана от три страни, провеждат се дейности като бинго или шоуто Perfect Couple. Вечерта ще намерите музика на живо, а в центъра има дансинг.
Ежедневните дейности на кораба включват: сутрешна аеробика, спортни турнири, включително голф и тенис на маса; викторини, уроци по оригами, музика на живо, безплатни уелнес семинари, продажба на бижута, часовници и чанти, уроци по танци, турнири по бридж, казино турнири, търгове на изкуство и късометражни филми, които се показват на големия екран в главния атриум.
За децата: През 2020 г. корабът извади всички съоръжения за деца и ги замени с места само за възрастни.Въпреки това има огромен брой съседни свързани каюти.Norwegian Spirit допуска деца на борда,но не е особено подходящ за деца кораб.
Подробен план на дековете и обзавеждането на кораба може да намерите в сайта на Norwegian Cruise Line: https://www.ncl.com/fr/en/cruise-ship/spirit
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
БОРДОВА СМЕТКА
Откриването на индивидуална бордна сметка е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, тъй като на борда на кораба не се приема заплащане на стоки и услуги в брой или с кредитни карти. Валутата на борда е американски долари ($).Все пак, носенето на големи суми пари няма да е необходимо, защото ние сме направили заплащането към бордовата сметка много удобно. Когато се настаните за Вашия круиз, Вие си откривате бордова сметка, към която се начисляват всички покупки на борда.Уверете се при качването на борда. че сте регистрирали метод на плащане: с кредитни карти като Visa®, MasterCard® или American Express или като алтернатива с пътнически чекове в американски долари ($) или в пари в брой. Моля отбележете, че не приемаме Еврочекове.
Ако изберете да установите Вашата сметка в пътнически чекове или пари в брой, нужен е депозит от $100 американски долара на човек заплатен предварително. Ако лимита бъде превишен, известие ще бъде изпратено до каютата Ви изискващо допълнителен депозит. Персоналните чекове или валути различни от американски долар не мога да бъдат приемани на борда. Единствено изключение са нашите европейски круизи, където се приемат и депозити в Евро. Депозитите в евро трябва да са еквивалента на $100 американски долара на човек на ден. Всички неизползвани депозити ще бъдат върнати в края на круиза в американски долари.Когато правите покупки на борда, трябва да покажете картата-ключ от Вашата каюта и да подпишете с Вашето име и номер на каюта. Гостите ще получат копие от всеки чек, който подпишат, както и подробна разпечатка в края на круиза. Моля отбележете, че игрите в казиното не могат да бъдат писани на Вашата бордова сметка. Моля също така имайте на предвид, че винаги е хубаво да имате малки суми от местната валута за моментни разходи по време на пристигането до Вашата дестинация и за всякакви покупки, които искате да направите на пристанищатата, които посещаваме. Пътнически чекове и повечето големи кредитни карти се приемат на местата, на които спираме.
ДОКУМЕНТИ
Документите за пътуване ще Ви бъдат предоставени от Вашия туристически агент като електронен документ (eDocs). Те служат като Ваш круизен ваучер и ще съдържат важна информация като дата на отплаване, маршрут и други. Важно е да прегледате Вашите електронни документи и да съобщите своевременно на Вашия туристически агент ако има погрешна информация. Също така, имайте в предвид, че Вашите електронни документи служат за договор и са Вашето потвърждение на Guest Ticket Contract и условията, които съдържа. Norwegian Cruise Line си запазват правото да приеме или откаже всеки човек като гост на круиза по всяка време.В случай, че непълнолетно лице (под 18г.) пътува само с един родител, трябва да бъдат представени съответните документи, удостоверяващи съгласието на другия родител детето да пътува. При несъответствие между фамилното име на детето и фамилните имена на родителите, които го придружават, родителите трябва да си осигурят документ, удостоверяващ родствената им връзка с детето (преведен на английски и заверен акт за раждане или друг документ).
БАГАЖ
За Вашия круиз ние препоръчваме да вземето до два броя персонален багаж, като всеки от тях с тегло до максимум 22 кг. Всеки персонален багаж трябва да е четливо надписан с Вашето име, адрес и конктакти. Корабните етикети  трябва да бъдат поставени на Вашия багаж не по-рано от един ден преди качването на борда. Моля убедете се, че номерът на каютата Ви е четливо изписан за да се избегнат забавяния в доставянето на багажа до Вашата каюята. В случай, че сте резервирали така наречената гарантирана каюта и не сте получили номера на каютата си с документите за пътуване, моля сложете “GTY” на Вашите багажни етикети. Вашата каюта няма да е на разположение преди 14:00 и Вие няма да разполагате с  Вашия куфар пред късния следобед.Така че може  да обмислите носенето на малка пътна чанта с всички важни неща от първа необходимост като лекарства (в техните оригинални опаковки), важни документи, чупливи неща, ключове, бижута и други ценности, комплект дрехи.Norwegian Cruise Line имат ограничена отговорност за загуба или повреждане, затова бъдете сигурни, че сте застраховали всичкия багаж и ценности.
Има портиерни услуги разположени на всеки кей по време на качване и слизане за помощ с багажа. Обичайният бакшиш за портиерите е еквивалента на един Щатски долар 1$ на багаж (по 2$ на багаж в Ню Йорк).Кърпи за баня са налични във всички каюти. Кърпите за басейн и плаж са на Ваше разположение както на борда, така и на брега.
 
МЕДИЦИНСКИ ИЗИСКВАНИЯ
ВАКСИНАЦИИ -Към момента за нашите пътувания не са необходими никакви ваксинаци.
БРЕМЕННИ ЖЕНИ За да се подсигури Вашето здраве, Вие трябва да приключите всички пътувания до 24 седмица от бременноста. Моля носете написан на английски език, медицински сертификат потвърждаващ датата на термина Ви и физическата Ви годност да пътувате.
ХОРА СЪС СПЕЦИАЛНИ НУЖДИ -Всички наши кораби разполагат с обособени каюти с по-широки врати и по-просторни бани пригодени за инвалидни колички, както и каюти със светлинни и вибрационни системи за гости с визуални/слухови увреждания. Всички медицински състояния, които изискват специално лечение или внимание, трябва да се отбележат за Norwegian Cruise Line при резервацията. За определени състояние ние изискваме определени формуляри за потвърждение и отговорност. Поради непредсказуемите обстоятелства при кораб в открито море, си запазваме правото да откажем достъп на всеки, който при обективни обстоятелства, е във физическо или психическо състояние, което може да застраши безопасната експлоатация на плавателния съд, на тези които представляват директна заплаха за здравето или безопасността на други или на такъв, на който нуждата от грижи превишава възмоностите, които можем да предоставим.
Моля предупредете ни преди круиза ако имате нужда от някакви специални грижи или медицинско оборудване, което се налага да качите на борда. Също така можем да Ви асистираме в доставянето на нужното оборудване до корабния терминал. Всички гости със специални нужди трябва да са самостоятелни и да пътуват с придружител, който ще им окаже нужната помощ по време на круиза или в случай на извънредна ситуация. Гостите, които използват инвалидна количка, трябва да разполагат и със своя сгъваема такава, както и да информират Norwegian Cruise Line по време на резервирането. За хората с зрителни нарушения са разрешени кучета водачи (за съжаление не са разрешени никакви други домашни любимци). Хората пътуващи с кучета водачи трябва да се уверят, че са се снабдили с всички необходими документи за слизане на съответните пристанища. Те също така трябва да предоствят на Norwegian Cruise Line съответният здравен сертификат и документи за ваксинации. Това трябва да се извърши преди круиза.Заявките за специални диети трябва да се направят по време на резервирането и поне 2 месеца преди отплаване.
МЕДИЦИНСКИ ЛИЦА НА БОРДА - На борда на всеки кораб има доктор и сестра за да предоставят медицински грижи и услуги на обичайните такси. За предписване на пациентите, докторите имат на борда в наличност най-често използваните лекарства НИЕ препоръчваме да си закупите здравна застраховка за пътуване в чужбина преди Вашето заминаване. Моля обърнете внимание, че болничните условия и персонал са за предоставяне само на основни медицински грижи. Ние не можем да предложим грижа за състояния, които изискват специализирани знания или оборудване. Гости с подобни състояния или при случай на спешен случай може да бъдат евакуирани на техни разноски. Моля отбележете, че нашите кораби не са оборудвани с уреди за диализа.
УСЛУГИ  НА БОРДА
Програми за деца - Имаме програми за дните в открито море, предлагат сигурна и контролирана среда, където Вашите деца да играят, да се срещат с други деца и да се наслаждават на разнообразие от забавни дейности. Има четири различни възрастови групи: от 6 месечни до 2 годишни, заедно с родителите си; от 3 до 5 годишни; от 6 до 9 г.; от 10 до 12 г. и програмата ни Entourage (Антураж) за тинейджъри от 13 до 17 години. По-малките деца ще се насладят на рисуване, правене не пица и търсене на съкровища. За тинейджърите ще има конзолни игри, танци и други. Програмите варират за различните кораби и зависят от бройката на участващите. Програмите предлагат удължено работно време, за да могат родителите да се насладят на времето си. За минимална такса на вечер както и в дните на пристанища има група за деца от две до дванайсет години. Лични детегледачки не се предлагат. Родителите на деца, които използват памперс ще бъдат известявани чрез пейджър, когато детето им има нужда от смяна. Моля отбележете, че поради здравните регулации в САЩ, на деца, които използват памперс не им е позволено да използват басейните или джакузитата.
Mandara Spa® Център - Време е да се поглезите. Mandara Spa® центровете предлагат най-доброто за релаксация и възстановяване, можете да се потопите в традиционни азиатски масажни процедури. Трябва да си запазите час в първите дни на Вашият круиз. Използването на на спа центъра на повечето кораби, както и козметичните процедури не са включени в круизната цена.
Фитнес Център - Във фитнес центровете на нашите кораби можете да тренирате всеки ден от 06:00 до 23:00 (работното време може да варира малко за някои кораби) и да се наслаждавате на различна гледка всеки ден. Ние също така предлагаме фитнес курсове и семинари с персонални треньори. Темите, които те покриват може да включват следните: йога и/или пилатес, стречинг и отпускане, аеробика/степ и други. Моля обърнете внимание, че някои от курсовете/семинарите се предлагат срещу заплащане. Разбира се Вие може да тренирате и навън на нашите джогинг пътеки или волейболни/баскетболни игрища. На някои кораби има възможност дори за тенис мачове.
Пазаруване на борда - С изключение на пътуванията до Хаваите, нашите кораби имат безмитни магазини, които продават неща като алкохол, тютюнови изделия, парфюмерия и козметика, както и ежедневни и плажни облекла. Също така ще намерите дизайнерски часовници, зашеметяващи бижута и други. Моля отбележете, че за да се спазят испанските закони, трябва да се заплати испанското ДДС на предмети, които се продават на дребно закупени на борда на крузи от и за Барселона както и за всички други круизи, докато корабът е в испански води.
Казино - Опитайте късмета си в най-добрите казина в морето! Блекджек, рулетка и ротативки са само малка част от това , което нашите казина с награди могат да предложат. Ако имате нужда от въвеждане, моля опитайте нашите безплатни уроци. Отбележете, че снимането е забранено в нашите казина.
Поради законови разпоредби, на борда на Pride of America няма казино. На всички други наши кораби на разположение на гостите над 18 години има казино.
Библиотека - Круизът е чудесна възможност да прочетете хубава книга или две и Вие ще откриете, че нашата библиотека на борда е идеалното място за това. Разбира се Вие можете да взимате на заем книги от нашата добре заредена колекция (на борда на Norwegian Epic няма библиотека).
Фотограф - На всеки от нашите кораби имате на разположение фотограф, който да помогне да запомните Вашият круиз точно както искате. Дали ще е приключение на някоя от спирките на круиза, специален случай на борда или снимка с капитана и екипажа, ние ще се постараем да получите максимума.
Пране и химическо чистене - Няма ли да е чудесно да се завърнете от круиза с толкова чисти дрехи, с колкото тръгнахте за него? Можете да го направите благодарение на пералните услуги предоставени на борда от Norwegian Cruise Line. Пране, химическо чистене, премахване на петна и пресоване са налични за малки суми.
Съхранение на ценности - Всички каюти и апартаменти имат включен сейф за Вашите ценности. Все пак отбележете, че Norwegian Cruise Line не отговаря и не може да бъде държан под отговорност за загуби или някакви повреди по ценностите оставени в каютите или другаде на борда.
ОБЛЕКЛО
Нашите Freestyle Cruising не са с прекалено официално или прекалено ежедневно облекло, всъщност ще откриете, че имате нужда само от два вида облекло. Нашето най-ново събитие "Норвежка вечер", е идеалното събитие да се поглезите в нашия спа и след това да се приготвите за вечер на коктейли, приятна храна и невероятни забавления. Също така може да поискате да се облечете изцяло в бяло за нашата паметна "Бяла вечер" (White Hot Party). Атмосферата на по-голямата част от кораба е модерна, затова ежедневното круизно облеко е идеално. Банските костюми са позволени само на бюфета и външните грилове и блуза или наметало заедно с обувки са задължителни. Ако изберете по-изисканата атмосфера на главната столова на кърмата или "Le Bistro", ние изискваме от мъжете да носят дънки или спортни панталони с блуза с яка и затворени обувки. За жените етикета повелява джинси или спортни панталони, рокли, поли и връхна дреха. Изключение прави денят на качване, когато всички хранителни мероприятия са без дрескод.Традиционните бермудски шорти заедно с дълги чорапи, мокасини и блейзър са приемливи по време не бермудския круиз.
Ние искаме Вие да се чувствате комфортно, но фланелките за мъжете, джапанките, бейзболните шапки, слънчевите очила и джинсите, които са прекалено избелени, на дупки или носени под бедрата не са позволени в никоя от нашите главни столови или специализирани ресторанти. За децата на и под 12 години няма проблем да носят приятни шорти във всички наши ресторанти. Съветваме Ви да имате под ръка пуловер или шал, за да бъдете подготвени за температурните разлики между климатизираните вътрешни помещения на кораба и палубата. За екскурзиите включващи посещения на религиозни места, препоръчваме подходящо облекло (покрити колене и рамене, без къси горни дрехи). За студените климатични пояси е необходимо да имате подподящи топли дрехи и якета.
 
РЕСТОРАНТИ И ИЗХРАНВАНЕ НА БОРДА
Freestyle Dining  е без фиксирано време за вечеря или запазени места, Вие ще имате повече свобода през Вашата круизна почивка. С многото различни места на борда, където може да се яде, Вие можете да избирате от различните вкусови преживявания всяка вечер. Norwegian Cruise Line са пионери в областта на специализираните ресторанти. С входна такса варираща от 10$ до 35$ (подлежи на промени), можете да опитате от различни кухни и атмосфери от целия свят. Нашите специални ресторанти работят и за семействата, защото децата до 3 години се хранят безплатно. Децата от 4 до 12 могат да избират от две менюта на половин цена. На повечето от нашите кораби, децата Ви ще имат възможността да се хранят на обособени за тях места заедно с всички техни любими съдове за хранене. Също така всички наши ресторанти имат на разположение високи столчета за хранене. За съжаление нямаме възможността да удовлетворим прекалено специфични диетични изисквания. Моля уведомете ни за всякакви изисквания, които може да имате по време на резервирането и ние ще Ви информираме кои от тях можем да изпълним.По време на първата вечеря на борда, моля потвърдете отново изискванията си с главния келнер.
Точният час на отваряне на местата за хранене се публикуват във ежедневния "Freestyle Daily" бюлетин. По правило ресторантите за вечеря са отворени от 17:30 до полунощ, с последни поръчки до 22:30.За популярните специализирани ресторанти резервациите са препоръчителни и могат да се направят на борда. Моля обърнете внимание на условията за анулиране на резервацията, когато получите потвърждението за направата и. За нашите главни ресторанти резервациите не са необходими. В редки случаи може да се наложи да изчакате за настаняване. На борда на нашите кораби, електронни екрани разположени на входовете на ресторантите и на публични места показват в реално време свободните места във всички заведения за хранене.Ако ресторантът, който сте си избрали е запълнен, ще Ви бъде предоставен пейджър, който ще Ви уведоми веднага, когато масата Ви е готова. По време на хранене, безплатно на разположение имате студена вода, студен чай, чай и обикновено кафе. По време на закуска има включени и някои сокове. Всички други напитки ще бъдат таксува към Вашата сметка. Моля отбележете, че местата за хранене са определени като зони със забранено тютюнопушене.
БАРОВЕ, САЛОНИ И ТЕАТРИ - На нашите кораби ще намерите голямо разнообразие от барове и салони, които са отворени за Вас до малките часове на деня, за да можете Вие да оползотворите всяка нощ в морето. Дали търсите тихо кътче във винения бар или за приятно преживяване на дансинга, Вие ще намерите идеалната комбинация за всяко настроение. В нашите театри на борда ние предлагаме различни забавни програми с музиканти, фокусници, комедийни представления и други. По правило имат по две представления на вечер, така че можете спокойно да изберете кога да вечеряте.
АЛКОХОЛ НА БОРДА - На гостите под 18 години е забранена консумацията и покупката на алкохол на борда. С родителско съгласие, гостите от 18 до 20 години е позволено да закупуват бира или вино за собствена консумация, когато корабът е в международни води (с изключение на плаванията до Аляска и Хавай, където гостите трябва да имат навършени 21 години за да могат да консумират или поръчват алкохол от всякакъв вид). Родителското съгласие за консумация на алкохол може да бъде дадено само на борда, от съпровождащия родител или законов настойник, като се попълни съответният формуляр (Young Adult Alcoholic Beverage Waiver) на Бюро обслужване (Guest Services Desk). Нотариално заверени родителски съгласия за консумация на алкохол направени преди качване на борда няма да бъдат приемани за валидни. Гостите на 18 години или повече, могат да консумират алкохолни напитки свободно при Европейски плавания, без да е нужно да попълват формулярът за родителско съгласие (Young Adult Alcoholic Beverage Waiver). Гостите на възраст от 21 и нагоре мога да качат на борда бутилка(и) вино или шампанско. Когато се консумират на борда се заплаща такса от 15$ американски долара на бутилка (750 мл), която се добавя към общата Ви бордова сметка. Други алкохолни напитки не са позволени за качване на борда за консумация. Всеки алкохол закупен на пристанище, ще бъде съхраняван за Вас и ще бъде на разположение за взимане последната вечер от съответно обособените места. Ежедневният бюлетин (Freestyle Daily) ще съобщи местата и времето за прибиране на Вашите покупки. Norwegian Cruise Line насърчава отговорната консумация на алкохол и съответно си запазва правото да откаже за постоянно или временно достъпа до алкохол на всеки гост, който наруши обществения ред на кораба или, който е определен от мениджмънта на кораба като опасен за себе си или за другите. Продължителната злоупотреба с алкохол или нарушения на правилата за поведение на кораба може да доведе до принудително сваляне от борда.
 
ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ И БАКШИШИ
Такса в американски долара на ден автоматично ще бъде добавена за всеки гост (за гости на 3 години и повече) към бордовата сметка на всяка каюта. Тя може да варира за различните круизи и е в рамките на 12-15 долара. Тази такса ще бъде споделена между тези от персонала, които се грижат за доброто Ви прекарване. Тези обслужващи такси могат да бъдат платени предварително за Ваше удобство. Ако имате каквито и да е притеснения от обслужването, което сте получили по време круиза, моля споделете веднага на служителя на рецепцията на борда, за да можем да отразим всеки проблем своевременно. В малко вероятният случай, че ние не можем да разрешим възникналия проблем, Вие може да получите корекция на таксата обслужване на борда. Ние все пак учтиво ще Ви помолим за адекватно време за реакция за да коригираме обслужването. Нашият ясен приоритет е да имаме възможността да разрешим възникналия проблем във Ваше удовлетворение възможно най-бързо и всяка нужда промяна ще бъде направена за постигане на тази цел. Там където таксата обслужване е била предплатена преди заминаване, връщане на парите не е възможно на борда и Вие трябва да подадете молба за това, ако е приложимо, след като се завърнете у дома. Молбата за възстановяване на пари трябва да съдържа формуляр за жалба, който трябва да се попълни на борда по време на круиза.
БАКШИШИ - За разлика от много други кораби в круизната индустрия, няма задължителен или препоръчителен бакшиш на нашите кораби за услуги, които се отнасят обикновено за всички гости. Гостите не трябва да се чувстват задължени да дават бакшиш за добро обслужване. Въпреки това, целият ни персонал е насърчен да дава всичко от себе си, затова им е позволено да приемат парични благодарности изцяло по преценка на нашите гости, които искат да изразят благодарност към отделни наши служители за изключително обслужване. С други думи, по принцип няма нужда да се дават бакшиши, но гостите трябва да се чувстват свободни да дават такива, ако преценят, че искат да изкажат признателност на определени служители. Също така, някои служители предоставят обслужване на допълнително основание само на някои гости (например сервитьори) и те не се облагодетелстват от общата такса обслужване. Насърчаваме тези гости да показват благодарността си от доброто обслужване от тези определени служители с подходящо възнаграждение. Например, за гости, които купуват напитки от бара, препоръчителното възнаграждение от 15% се добавя автоматично към крайната сметка.
 
ТЮТЮНОПУШЕНЕ
Повечето публични места на корабите ни са със забранено тютюнопушене. Ако пушите цигари, можете да го сторите на балкона на Вашата каюта или в казиното. Гости, които пушат в каютите си ще бъдат глобени с 250$ щатски долара, които ще бъдат добавени към тяхната бордова сметка. Пушенето на пури или лули на балконите на каютите е забранено. Пушенето на цигари, лули и пури е разрешено в затворени цигарени барове, където са налични. Тютюнопушенето е забранено във всички други вътрешни публични заведения, включително всички барове, ресторанти, конферентни зали, коридори, каюти и стълбища. Тютюнопушенето е разрешено на отворени палуби, стига те да са далеч от хранителни заведения, места за тичане, в близост до спортни площадки, детския басейн и външните части на The Haven.
 
ЕЛЕКТРИЧЕСТВО
Волтажът на борда е 110 волта и отчасти 220 волта. За европейски уреди може да е нужен адаптер. Сешоари са предоставени във всяка каюта и апартамент. Някои електрически апарати изискват специални батерии. Уверете се, че сте ги купили у дома, защото някои типове батерии може да не са налични в някои пристанища.
Забранява се внасянето на лични електроуреди в каютите и на кораба от типа на ютии, маши за коса и други. Сешоари  са налични във всички каюти. Ютиите се поръчват на рецепция, има и услуга за пране на дрехи.
БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ
Бреговите екскурзии са по желание на пасажерите и се заплащат допълнително. Бреговите екскурзии, предоставени от круизната компания се провеждат с екскурзовод на английски език.
Бреговите екскурзии е желателно да се закупят предварително или на борда на кораба в началото на круиза. Стойността им се прибавя директно към бордната сметка, като окончателното им заплащане може да се извърши в брой или с кредитна карта в края на круиза. Препоръчваме закупуването на бреговите екскурзии на място да стане най-късно през първия или  до втория ден от пътуването.
 
КАЧВАНЕ И СЛИЗАНЕ ОТ КОРАБА
Можете да се качите на кораба на определеното за това пристанище. Има две важни дати, които да вземете под внимание във Вашите документи. Едната е датата и часът на качване и часът на отплаване. Датата и часът на качване е времето, в което трябва да сте на круизния терминал. Молим Ви да пристигате не по-рано от един час преди часът на качване отбелязан на Вашите документи, защото мерките за охрана може да забранят по-ранно качване. Часът на отплаване е, когато корабът ще отплава от пристанището. Ние силно препоръчваме да се качите на борда не по-късно от два часа преди часът на отплаване отбелязан в документите Ви. Това ще Ви даде достатъчно време да приключите с чекирането на документите Ви на круизния терминал преди качване, Регистрирането ще завърши един час преди заминаване. По време на качване на борда се предлагат храна и напитки. Моля отбележете, че пътуващите няма да могат да се качват на борда след като регистратурата е затворила. Всеки закъснял гост може да се качи на борда на всяко утвърдено от маршрута пристанище. Такива гости носят отговорност за всички допълнителни такси и пътни разходи до това пристанище. Посетители и изпращащи не се допускат на борда, от съображения за сигурност.
При пристигане в пристанището митническите и имиграционните служители трябва да проверят кораба. Процедурата обикновено отнема около два часа. Моля уверете се, че сте си уредили полет спрямо това време и времето за пътуване от пристанището до летището. Когато е възможно ние предлагаме Freestyle Disembarkation, което значи, че няма нужда да бързате, отпуснете се и се насладете на закуската и слезте на брега. За повече информация и точния час на слизане, ще Ви бъде предоставен информационния лист, който ще бъде доставен до Вашата каюта, преди слизане. В деня преди слизане от зоната на рецепцията можете да вземете цветните етикети за багаж, които отговарят на часа, в който искате да напуснете кораба. Моля запомнете, че часовете са приблизителни. Прикрепете багажните етикети на този багаж, който желаете ние да свалим на брега за Вас и ги поставете пред каютите си не по-късно от полунощ. Не забравяйте, да си оставите чанта с принадлежности от първа необходимост за през нощта. Дръжте документите си във Вашата ръчна чанта. В хода на сутринта ще бъдат направени съобщения кога всеки "цвят" може да напусне кораба. Моля не напускайте кораба преди Вашият цветови етикет да бъде повикан. След като напуснете кораба, можете да поискате багажа си на кея. Загубен или повреден багаж трябва да бъде докладван на представител на Norwegian Cruise Line преди напускането на митническата част. В някои пристанища Вие можете да се възползвате от нашия “Easy Walk-Off” (лесно напускане). Това значи, че Вие можете да напуснете кораба веднага щом той е освободен от местните власти, носейки сами целия Ваш багаж.
ТЕЛЕФОНИ И ИНТЕРНЕТ
Всички наши кораби са оборудвани с модерни сателитни телефони за лесен контакт до хората на брега. Получаването и изпращането на факсове и имейли също е възможно (срещу такси). Централният телефон за всички кораби е 001 732 335 3280 (от $ 7,95 американски долара на минута).
Повечето стандартни мобилни апарати работят в зоните, в които плаваме. Настройките на роуминга трябва да са нагласени преди отплаване и таксите за международен роуминг ще се прилагат. Ако заплатите такса, може да използвате персоналния си компютър и мобилни устройства да се свързват с нашата безжична мрежа. Телефонните и факс услуги се прилагат на тарифа кораб-бряг.
Norwegian Cruise Line предлагат безжичен интернет на всички публични места 24 часа на ден. Безжичен интернет се предлага и във всички каюти - освен на борда на Norwegian Sky и Pride of America. Интернет кафета могат да бъдат намерени на всички кораби.
 
Прилагат се следните такси:
Еднократно US $ 3,95 за активиране на акунта
На минута US $ 0,75
100 минути US $ 55,- (на минута US $ 0,55)
250 минути US $ 100,- (на минута US $ 0,40)
 
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до страните по програмата, поради: забрана за напускане на страната, невалидни, забравени и нередовни документи или други независещи от туроператора причини.
Туроператорът не носи отговорност за евентуална промяна от страна на круизната компания на последователността спирането на пристанищата на круиза.

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Самолетен билет с чекиран багаж 25 кг и ръчен багаж 7 кг;
  • 2 нощувки със закуски в Тайпе /Тайван/;
  • 2 нощувки със закуски в Сеул /Южна Кореа/
  • 11 нощувки на борда на кораба в избрания тип каюта;
  • Пристанищни такси;
  • Изхранване на база пълен пансион -закуска, обяд и вечеря Free Style Dining: без фиксирани часове и маси в основните ресторанти. Пасажерите са свободни да избират кога, къде и с кого да се хранят
  • Дневна и вечерна анимация на борда, ползване на външен басейн и фитнес;
  • Туристическа обиколка на Тайпе
  • Туристическа обиколка – сити тур на Сеул
  • Екскурзия до град Сувон и Корейското фолклорно село в Йонгин
  • Всички трансфери по програмата;
  • Медицинска застраховка с Асистанс с лимит 10 000 евро;
  • Водач от България по време на цялото пътуване при минимум 15 участника.

Цената не включва:

  • Допълнителни брегови екскурзии по избор – заявяват се и се заплащат предварително с доплащането на пакета, провеждат се с водача от България при минимум 12 записани туристи или се заплащат на място в кораба без водач от България;
  • Специализираните пакети и пакети Напитки – Premium Beverage Package: Широка селекция от напитки, Specialty Dining Package – Пакет от гурме-вечери в специализираните ресторанти на борда: Free WiFi Package – за повече информация и цени на пакетите
  • Такса обслужване на борда: $ 15.50 на човек на ден за всички типове каюти
  • Някои алкохолни напитки, напитки от минибара; специализирани кафета, които не се сервират в ресторантите по време на хранене;
  • Допълнителна такса за поръчки за рум сървис
  • Доплащане на медицинска застраховка за лица над 65 год. – 40 лева, за лица над 75 тод. – на запитване;
  • Допълнителни услуги на кораба, които са обявени с доплащане: СПА и козметични процедури, ползване на СПА съоръжения; боулинг; казино; определени фитнес класове; определени бордови семинари; химическо чистене и пране; покупки в магазините на борда; специални торти и сладкиши; фотографски услуги; обаждания от кораб до брегови телефон, електронна поща, интернет, факсове; други лични разходи.
  • Такса обслужване за местните гидове и водачи – 40 евро на човек.
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – препоръчителна, може да се направи в агенцията;
  • Всички разходи, които не са упоменати с раздел Цената включва;
  • Горивни такси, в случай, че такива бъдат начислени от круизната или авиокомпанията компания.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa